Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Makkelijk en snel op tafel
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Tofu met ananassalsa

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een heerlijk en makkelijk zomers gerechtje voor erbij.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram tofu (1 stuk)
  • 2 sjalotjes
  • 2 schijven verse ananas
  • ½ rode peper
  • ½ limoen
  • 5 takjes basilicum
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Leg de tofu tussen een paar vellen keukenpapier en zet er een bord op. Verzwaar het bord met een blik of iets anders zwaars. Plaats de tofu 1 uur in de koelkast en druk zo een deel van het vocht er uit.
  2. Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
  3. Snijd de ananas heel fijn of pureer het grof met een staafmixer.
  4. Was het stuk peper en snijd het klein.
  5. Rasp wat van de schil van de schoon geboende limoen en pers de halve limoen uit.
  6. Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
  7. Meng een half sjalotje, de rode peper, geraspte limoenschil, het limoensap en de basilicum door de ananas. Laat de ananassalsa een poosje staan om de smaak te laten ontwikkelen.
  8. Snijd de tofu in blokjes. Bak de tofu met de rest van de sjalotjes in de hete margarine bruin. Geef de ananassalsa er bij.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ananas is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 255 kcal 580 kcal
Eiwit 10 gram 25 gram
Koolhydraten 15 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 3 gram 10 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.