Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Stoofpot met wintergroente

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

De runderriblappen stoof je met tomatenblokjes, zo blijven ze lekker mals.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram runderbaklap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • tijm
  • 1 raapje of een stuk koolraap
  • 200 gram wortelen
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  4. Bak de ui en de knoflook mee.
  5. Giet de bouillon er bij en roer er de tomatenblokjes en wat tijm door. Stoof het vlees met een deksel op de pan 30 minuten.
  6. Maak de groente schoon.
  7. Snijd het raapje in blokjes en de wortelen in plakjes.
  8. Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
  9. Strooi er royaal klein geknipte peterselie over.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni.


Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkorenmacaroni

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Raapjes heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 230 kcal 490 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 15 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 7 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Gezonde recepten
Lekker en snel

We stellen onze recepten met zorg samen. Zo hoef jij je niet druk te maken of je wel gezond bezig bent. We werken vooral met producten uit de Schijf van Vijf.