Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spinaziesoep

Spinaziesoep

Een snel voorgerecht.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 85 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 gram spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • 300 ml water
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout

Materialen

Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Kook het ei in 8-10 minuten hard.
  2. Was de spinazie en laat uitlekken.
  3. Pel de sjalot en snijd klein.
  4. Fruit de sjalot in de margarine met wat peper glazig.
  5. Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
  6. Giet het water erbij, breng aan de kook en los het stuk bouillontablet erin op. Kook de spinazie in de bouillon in 3 minuten gaar.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
  8. Pel het ei en hak klein.
  9. Verdeel de soep over kommen en strooi het gehakte ei erover.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Sjalot:
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar een sjalot buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Spinazie:
Bewaar spinazie in de koelkast. De overige spinazie is heerlijk op een mozzarella tosti met olijven.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 85 kcal
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 1 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 5 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept