Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Siciliaanse spinazie

Siciliaanse spinazie

Een recept waarmee je heerlijk kunt genieten van Italiaanse eenvoud.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 570 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 750 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Laat de rozijnen in warm water wellen.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  3. Bestrooi de karbonaadjes met wat peper en bak ze in de hete margarine in 15 minuten gaar en lichtbruin.
  4. Was de spinazie.
  5. Laat de spinazie in een hete pan slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  6. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
  8. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.
  9. Serveer de karbonaadjes en de aardappelen erbij.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Spinazie:
Bewaar spinazie in de koelkast. Verwerk restjes in een salade of frittata.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 570 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 47 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 35 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept