Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Rijst met balsamico

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een recept met rijst naar eigen smaak aan te vullen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • stukje ui of 1 sjalot
  • ½ laurierblad
  • snuf rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
  • 1-2 eetlepels Balsamico-azijn

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Snijd de ui klein en fruit hem met de laurier en de rozemarijn in de olie.
  3. Warm de gare rijst mee.
  4. Meng er de geraspte kaas en balsamicoazijn naar smaak door.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees en sperziebonen.


Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram sperziebonen

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 345 kcal 530 kcal
Eiwit 15 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 60 gram
Waarvan suikers 1 gram 3 gram
Vet 7 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 5 gram
Vezels 3 gram 8 gram
Zout 0,4 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.