Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Noedelsalade met oosterse dressing

Noedelsalade met oosterse dressing

Dit recept komt uit ons kookboek 'Vandaag vegetarisch'. Heerlijk voor iedereen die (een dagje) vlees laat staan.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 475 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • 200 gram tempé
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • stukje gemberwortel (grootte ca. ½ duim)
  • ¼ komkommer
  • 1 paprika
  • 250 gram broccoli (een halve stronk)
  • 1 dunne prei
  • 100 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
  2. Maak het stuk peper schoon. Wrijf de peper met een deel van de pitjes en 1 eetlepel sojasaus fijn.
  3. Snijd de tempé in hele kleine blokjes en meng de peperpasta erdoor.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  5. Schil de gember en rasp het fijn.
  6. Maak de groente schoon. Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, de broccoli in roosjes en de prei in ringen. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukken.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de tempé kort.
  8. Roerbak de groente en de oesterzwammen enkele minuten mee tot de groente net gaar is.
  9. Schep de groente en tempé uit de pan en meng ze door de noedels.
  10. Roer 1 eetlepel water, de gember, de rest van de sojasaus en het citroensap door het achtergebleven aanbaksel en roer dit los.
  11. Meng de dressing door de salade en strooi het sesamzaad erover.
  12. Eet de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus.

Ingrediënten over?

Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Gebruik de rest van de tempé met spitskool en rijst.

Gebruik de halve broccoli die je over hebt in de vis met zomergroente.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 475 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 17 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept