Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Makkelijk en snel op tafel
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Nieuwe haringsalade

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Vol goede visvetzuren en heerlijk mals.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram prei
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 2 mespunt basilicum
  • 2 Hollandse nieuwe
  • 1 rode appel

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd het stukje in hele smalle ringetjes.
  2. Doe de prei in een zeef en giet er kokend water over. Laat de prei uitlekken.
  3. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de ketchup, peper en wat basilicum.
  4. Snijd de schoongemaakte haringen in repen.
  5. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne plakjes.
  6. Schik de prei, de plakjes appel en de repen haring op 2 borden en schep het sausje erop.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, tuinbonen en aardappelen.

Ingrediënten over?

Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Haring (Noord Oost Atlantische Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 205 kcal 205 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout 2,3 gram 2,3 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.