Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Herfstachtig genieten
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Linzen in kokossaus

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Linzen zijn een goede vleesvervanger. Dit gerecht geeft je een verzadigd gevoel en is eenvoudig te maken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen
  • 1 ui
  • ½ Spaanse peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Verwijder van het pepertje de pitjes een snijd het pepertje klein.
  4. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Voeg de stukjes peper, de kokosmelk en de tomatenblokjes met het vocht toe en laat de saus 10 minuten koken.
  5. Schep de linzen er door.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 415 kcal 460 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 40 gram 45 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 20 gram 25 gram
Zout < 0.1 gram 0,1 gram
Elke 2 weken de laatste updates
Meld je aan en ontvang

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.