Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Karbonade met tandoorisaus

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Marineren en geduldig laten staan, de beloning zit in de smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel tandooripasta (potje)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui

Bereiding

  1. Bestrijk de karbonades met tandooripasta.
  2. Laat ze afgedekt in de koelkast een paar uren marineren.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de karbonades in 10-15 minuten bruin en gaar.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Neem het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmd bord.
  6. Bak de ui kort in de pan.
  7. Schenk 100 ml water in de pan en roer alle aanbaksel los van de panbodem en laat de saus even sudderen.

Menusuggestie

Lekker met venkel en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 venkelknollen
  • 6 aardappelen

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 195 kcal 380 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 3 gram 40 gram
Waarvan suikers 2 gram 7 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 1 gram 8 gram
Zout 0,3 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.