Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Karbonade met tandoorisaus

Karbonade met tandoorisaus

Marineren en geduldig laten staan, de beloning zit in de smaak.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 425 kcal

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel tandooripasta
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram venkelknollen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 100 ml water

Bereiding

  1. Bestrijk de karbonades met tandooripasta. Laat ze afgedekt in de koelkast een paar uren marineren.
  2. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  3. Maak de venkel schoon en snijd de groente in repen. Kook de venkel in weinig water in 8 minuten gaar.
  4. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de karbonades in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Neem het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmd bord.
  7. Bak de ui kort in de pan.
  8. Schenk het water in de pan en roer alle aanbaksel los van de panbodem en laat de saus even sudderen.

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 425 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 42 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept