Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Hummus met groente

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 8 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 kleine winterwortel of bosje radijs, stuk rettich, hand spinazie, veldsla, rucola
  • 8 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  2. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Roer er de gemalen komijn, de yoghurt, de olijfolie, het sap van de halve citroen, wat geraspte citroenschil en wat peper door.
  4. Maak de groente schoon. Rasp het of snijd eventueel in plakken.
  5. Besmeer het brood met halvarine, de hummus en beleg met groente.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 155 kcal 155 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.