Bereiding
- Hak de hazelnoten in de keukenmachine grof en neem ze uit de kom.
-
Verwijder de pit uit de dadels. Pureer de dadels met de keukenmachine.
-
Voeg de banaan in stukken toe en pureer kort.
-
Voeg dan de havermout en de margarine toe. Het moet een stevig, niet te plakkerig deeg zijn.
-
Meng er de noten door.
-
Laat het deeg afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze een beetje platter.
-
Bak de koekjes in de hete oven in 15-18 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Variaties
Voeg 2 theelepels geraspte sinaasappelschil toe. Vervang de banaan ook eens door gedroogde abrikozen of vijgen. En gebruik in plaats van geroosterde hazelnoten ook eens andere noten zonder zout.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Banaan: bananen kunnen niet tegen kou. Ze blijven langer goed door de bovenkant van de tros in te wikkelen met vershoudfolie.