Bereiding
- Maak de ui schoon. Snijd de ui in snippers.
-
Bak het runderpoelet in de olie bruin en strooi er de ras el hanout over. Bak de tomatenpuree kort mee.
-
Was de linzen.
-
Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet, de linzen en de ui toe aan het vlees en breng dit aan de kook. Kook het geheel 30 minuten.
-
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
-
Voeg de kleingesneden tomaten toe aan de soep en kook het nog enkele minuten.
-
Maak de soep op smaak met kleingesneden peterselie en koriander.
-
Lekker met Marokkaans volkorenbrood.
Variaties
Gebruik in plaats van ¼ Marokkaans volkorenbrood 2 volkoren boterhammen.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.