Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Herfstig recept
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Groentetajine

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 150 gram tofu
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak de courgette en de paprika schoon en snijd ze in blokjes.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Was de rozijnen.
  5. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze peper, wat koriander en kaneel.
  6. Schep alles door elkaar in een braadpan en meng er nog wat peper, koriander, kaneel en de olie door.
  7. Zet de pan met een deksel er op, op klein vuur. Laat het gerecht in 20 minuten gaar sudderen. Schep het eventueel een keer om.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 240 kcal 505 kcal
Eiwit 10 gram 20 gram
Koolhydraten 20 gram 75 gram
Waarvan suikers 15 gram 20 gram
Vet 10 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 5 gram 7 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.