Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Herfstig recept
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Gevulde peer met walnoten

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 stevige peer
  • citroensap
  • 15 gram walnoten
  • 4 sprieten bieslook
  • 30 gram light roomkaas

Bereiding

  1. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis. Druppel wat citroensap over de peer.
  2. Hak de walnoten klein.
  3. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  4. Meng de noten en de bieslook door de roomkaas en maak dit op smaak met wat peper.
  5. Vul de holtes van de peer hiermee en leg de perehelften op bordjes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoenfilet met Italiaanse saus, snijbonen en aardappelen.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel, rettich, of verse kruiden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Peer is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 125 kcal 125 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.