Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Herfstig recept
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Gevulde courgette

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Een gevulde courgette maken is makkelijker dan je denkt.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 kleine ui
  • ½ teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Was de courgette en halveer hem in de lengte. Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Was de tomaten en snijd ze klein.
  4. Hak de tofu heel klein.
  5. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
  6. Bak de pijnboompitten mee bruin.
  7. Voeg de 2 lepels tomatenstukjes, het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en de tofu toe en bak dit even mee.
  8. Vul de courgettes met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan.
  9. Meng de rest van de tomatenstukjes met 100 ml water en schenk dit bij de courgette in de pan.
  10. Laat de courgette met een deksel op de pan in 15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni met gebakken champignons.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • ½ teentje knoflook

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 255 kcal 585 kcal
Eiwit 15 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 10 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.