Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
-
Was de rode peper. Snijd daarvan een stukje met de zaadjes heel fijn. Verwijder van de rest van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
-
Meng de fijngesneden peper met de gember, de azijn en de ketjap en pers het teentje knoflook er bovenuit.
-
Snijd de tempé in blokjes en schep de marinade erdoor. Laat de tempé afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
-
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de spitskool schoon en snijd hem in repen.
-
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
-
Bak de tempé in de hete olie bruin.
-
Roerbak de spitskool en de reepjes rode peper kort mee. Voeg de marinade en wat water toe en stoof de groente in 5 minuten gaar.
-
Strooi het sesamzaad erover. Serveer de rijst erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Maak ook eens deze lekkere stamppot met tempé.
Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.