Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met ansjovis en olijven
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Gekruide sperziebonen

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel seroendeng

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.
  2. Maak de ui, de peper en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht. Bak de stukjes peper kort mee.
  5. Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.
  6. Schep de peterselie er door. Strooi de seroendeng er over.

Menusuggestie

Lekker met een gebakken ei en kerrierijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 3-4 eieren
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Kerrierijst

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 110 kcal 625 kcal
Eiwit 4 gram 25 gram
Koolhydraten 7 gram 70 gram
Waarvan suikers 4 gram 7 gram
Vet 6 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 5 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Zout < 0.1 gram 0,4 gram
Zo eten kinderen gezond buiten de deur
ook tijdens de herfstvakantie

Met deze tips blijft het gezonde eetritme van je kinderen tijdens de herfstvakantie in balans.