Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Frikadel ikan goreng

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Voor deze gezonde viskoekjes heb je maar een paar ingrediënten nodig.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kleine aardappelen
  • ½ bosuitje
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram koolvisfilet
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Laat de aardappelen afkoelen en maak ze met een vork fijn.
  3. Snijd het stukje bosui in kleine ringetjes.
  4. Pers het teentje knoflook boven de aardappelpuree uit.
  5. Snijd de vis heel fijn.
  6. Meng de vis, de bosui, het ei en wat peper door de puree.
  7. Vorm er koekjes van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
  8. Bak de viskoekjes in de hete olie in 15 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade en gebakken rijst

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Gebruik de rest van de bosui gesnipperd op brood, door de soep of in een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bosui heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Koolvis (NO Atlantische oceaan, Noordzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Koolvis uit de Faeröer of IJsland is een tweede keuze. info
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 280 kcal 660 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 9 gram 65 gram
Waarvan suikers 1 gram 10 gram
Vet 15 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 5 gram
Vezels 1 gram 6 gram
Zout 0,3 gram 0,5 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.