Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Forel in Italiaanse tomatensaus

Forel in Italiaanse tomatensaus

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 640 kcal

Ingrediënten

  • 1 rode (punt)paprika
  • ½ rode ui
  • 2 forellen
  • citroensap
  • peper, paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 400 gram broccoli
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel olijventapenade

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Snijd het stuk ui in snippers.
  3. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
  4. Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
  5. Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
  6. Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
  7. Kook de macaroni in ruim water, volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  9. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  10. Was de basilicum en knip het in reepjes.
  11. Meng de tapenade en de basilicum door de tomatensaus en maak de saus op smaak met wat paprikapoeder.

Variaties

Vervang de tapenade door 4 olijven. Snijd de olijven klein.

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham dun met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook heel handig om er een lekkere spread voor op toast of brood van te maken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Broccoli'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat regenboogforel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies forel met ASC of kweek uit Nederland.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 640 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 62 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 50 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept