Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Fishfingers met pittige groente

Fishfingers met pittige groente

Zo zet je een heerlijk creatief visrecept op tafel.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 545 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilet
  • peper
  • citroensap
  • 1 winterwortel
  • 100 gram prei
  • 150 gram witte kool of knolselderij
  • ½ rode peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de vis in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
  3. Wrijf de stukken vis in met peper en druppel er wat citroensap over. Laat de vis 5 minuten liggen.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Halveer de wortel en de prei in de lengte en snijd de helften in stukken.
  6. Snijd de witte kool of knolselderij in reepjes.
  7. Snijd het stukje peper fijn.
  8. Verwarm een derde van de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  9. Voeg de peper en de tomatenpuree toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak dit even mee.
  10. Voeg de bouillon toe en smoor de groente verder gaar.
  11. Meng het volkorenmeel met de kerrie in een diep bord.
  12. Wentel elk stuk vis goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  13. Verhit de rest van de olie en bak de fishfingers in 4-6 minuten rondom lichtbruin en gaar.
  14. Leg de vis op de groente en geef de aardappelen erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 545 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 28 gram
Zout
0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept