Materialen
Schaal of puddingvorm inhoud 0,75 liter, lint
Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
-
Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere geschilde helft in kleine stukjes.
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook. Neem dit van het vuur en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat het wat afkoelen en schep er wat geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel door.
-
Meng dit door de vruchtenkwark. Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding afgedekt op een koele plaats in 4 uur opstijven.
-
Houd de vorm kort in heet water. Stort de charlotte op een schaal.
-
Plaats rondom de pudding de lange vingers, halveer ze eventueel. Maak de lange vingers vast met een lint.
-
Snijd de overgebleven sinaasappel in dunne plakken. Snijd de plakken met of zonder schil in mooie stukjes.
-
Garneer de pudding met de stukjes sinaasappel en eventueel nog wat geraspte sinaasappelschil.
Variaties
Gebruik als plantaardig alternatief voor gelatine agar agar. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.