Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Bonen in de hoofdrol
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Bulgursalade met sperzieboontjes en cashewnoten

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Presenteer de bulgursalade op slabladen. Zo lijkt het net of je in een restaurant eet.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 150-200 gram bulgur
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 bosui
  • 1 citroen
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • slabladen

Bereiding

  1. Breng 300 - 400 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
  2. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 5 minuten beetgaar.
  4. Giet eventueel het water van de bulgur en laat de bulgur afkoelen.
  5. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
  6. Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
  7. Meng de sperzieboontjes, de bosui, de tomatenblokjes met wat sap en de olijfolie door de bulgur en maak het op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, gemalen komijn en peper.
  8. Hak de cashewnoten grof.
  9. Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bulgursalade er op. Strooi de cashewnoten er over.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Cashewnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 625 kcal 625 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 0,1 gram 0,1 gram

In de webshop

Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.