Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Brood met tomatentofu

 deel dit recept

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Tofu is neutraal. Je brengt het in dit gerecht op smaak met tomatenpuree en gerookt paprikapoeder.

  • 8 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • gerookt paprikapoeder
  • 100 gram tofu
  • 8 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Was de tomaten en rasp ze grof of hak ze in stukjes.
  3. Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de tomatenpuree even mee.
  4. Voeg de geraspte tomaten toe met wat paprikapoeder en bak kort mee.
  5. Voeg de tofu toe en prak alles tot een geheel. Laat de tofu afkoelen.
  6. Besmeer volkoren boterhammen met halvarine en de tomatentofu.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 140 kcal 140 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.