Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Met koriander en peterselie
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Brood met forelrilette

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Met dit recept maak je een Franse rilette heel makkelijk zelf.

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte forelfilet
  • 2 eetlepels slasaus, 25% olie
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 4 volkoren boterhammen
  • Stukje komkommer of partje appel
  • Halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Verwijder de graatjes uit de forelfilet. Pluis de filet met de vingers in stukjes.
  2. Meng er de slasaus en de mierikswortel door en maak het op smaak met wat peper.
  3. Rooster het brood goudbruin en laat het afkoelen.
  4. Was het stukje komkommer of stukje appel en schaaf het in dunne plakjes.
  5. Besmeer het brood met halvarine, beleg met komkommer of appel en verdeel het forelmengsel er over. Snijd de boterhammen schuin door.

Ingrediënten over?

Gerookte forel:
Gerookte forel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte forel goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de forel in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte forel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte forel.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Eiwit 8 gram 8 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout 0,9 gram 0,9 gram
Zo viel Gijs Staverman 18 kilo af
"Ik ben gestopt met veel eten" "Bij mij was het probleem dat ik te veel at, maar niet per se ongezond. Dus ik ben gestopt met veel eten." Het volhouden van zijn nieuwe levensstijl valt Gijs niet zwaar. Zijn geheim? “Je kunt alles eten wat je wil. Dat vond ik zo’n eyeopener."