Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bonenburger met zoete aardappelsalade

Bonenburger met zoete aardappelsalade

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 640 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 1 gedroogde peper
  • 220 gram zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 25 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 100 gram radijs
  • 6 takjes selderij
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakken en halveer ze. Kook de aardappelplakken in een bodempje water in 5 minuten gaar.
  3. Pel de ui en snijd heel fijn.
  4. Fruit de ui met de kerrie in de olie zacht en verkruimel het pepertje erboven.
  5. Spoel de zwarte bonen af en druk ze met een vork fijn.
  6. Hak de hazelnoten klein.
  7. Prak een paar plakken zoete aardappel fijn en meng er de gehakte hazelnoten, de zwarte bonenmassa en de helft van de gefruite ui door.
  8. Vorm er 2 platte burger per persoon van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast opstijven.
  9. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  10. Was de selderij en knip het grof.
  11. Meng de radijs, de selderij en de sperzieboontjes door de plakken zoete aardappel.
  12. Roer door de rest van het ui-kerriemengsel wat azijn en maak hiermee de aardappel-groentesalade op smaak.
  13. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin. Serveer de salade erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Selderij:
Wikkel de rest van de selderij in velletjes nat keukenpapier en bewaar dit onderin de koelkast. Ze zijn zo nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries ze in.
Gebruik selderij in een lekkere omelet met oesterzwammen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 640 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 69 gram
Waarvan suikers 26 gram
Vezels 20 gram
Eiwit 16 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept