Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
-
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakken en halveer ze. Kook de aardappelplakken in een bodempje water in 5 minuten gaar.
-
Pel de ui en snijd heel fijn.
-
Fruit de ui met de kerrie in de olie zacht en verkruimel het pepertje erboven.
-
Spoel de zwarte bonen af en druk ze met een vork fijn.
-
Hak de hazelnoten klein.
-
Prak een paar plakken zoete aardappel fijn en meng er de gehakte hazelnoten, de zwarte bonenmassa en de helft van de gefruite ui door.
-
Vorm er 2 platte burger per persoon van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast opstijven.
-
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
-
Was de selderij en knip het grof.
-
Meng de radijs, de selderij en de sperzieboontjes door de plakken zoete aardappel.
-
Roer door de rest van het ui-kerriemengsel wat azijn en maak hiermee de aardappel-groentesalade op smaak.
-
Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin. Serveer de salade erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Selderij:
Wikkel de rest van de selderij in velletjes nat keukenpapier en bewaar dit onderin de koelkast. Ze zijn zo nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries ze in.
Gebruik selderij in een lekkere omelet met oesterzwammen.