Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Auberginetapenade

Auberginetapenade

Zo maak je eenvoudig zelf je tapenade.

  • 4 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 20 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • 5 zwarte olijven
  • ½ teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • peper

Bereiding

  1. Was de aubergine en verwijder het groene kroontje. Prik de aubergine aan alle kanten in met een vork.
  2. Leg de aubergine in een braadpan en sluit af met een deksel. Pof de aubergine op matig vuur in ca. 20 minuten gaar. De schil zal donker zijn geworden. Laat de aubergine in de gesloten pan afkoelen.
  3. Schep het vruchtvlees uit de schil.
  4. Was de tomaat en rasp of hak hem fijn.
  5. Snijd de olijven klein.
  6. Pers het halve teentje knoflook uit.
  7. Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
  8. Meng alles door de auberginepuree en maak het op smaak met wat peper.
  9. Serveer met volkoren stokbrood.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (maart) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 20 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 2 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 1 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept