Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Aardappeltaart met tonijn

Aardappeltaart met tonijn

Vis past prima in een hartige taart, een echte aanrader.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 465 kcal

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 130 gram tonijn op water (uitlekgewicht, blik)
  • ½ blikje ansjovisfilets
  • ½ bosje bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • peper
  • vloeibare margarine
  • 1 komkommer
  • azijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  3. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  4. Warm de oven voor op 175 °C.
  5. Was de bieslook en knip het klein.
  6. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  7. Voeg de eieren, de melk en de helft van de bieslook toe en klop dit los.
  8. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
  9. Roer er het eimengsel en de vis door en maak het op smaak met peper.
  10. Bestrijk een kleine ovenschaal met wat margarine en schep het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad.
  11. Bak de taart in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en goudgeel.
  12. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak er met de rest van de bieslook, wat peper en azijn een salade van.
  13. Snijd de aardappeltaart in punten en serveer de komkommersalade erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovis als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 465 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 6 gram
Eiwit 32 gram
Zout
2,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept