Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Broodfeest
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Aardappelsalade met haring

Zoek een ander recept

Aanmelden Menu van de Week

Fantastisch recept voor een verrassende aardappelsalade.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram vast kokende aardappelen.
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels azijn
  • 2 takjes peterselie
  • 100 gram peultjes
  • 1 bos radijs
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 2 nieuwe haringen

Bereiding

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in 20 minuten net gaar. Kook de laatste 3 minuten de doperwtjes mee.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes.
  3. Maak een sausje van de olie, de azijn en de fijn geknipte peterselie. Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Kook de peultjes 3 minuten in een bodempje water.
  6. Snijd de radijs in plakjes.
  7. Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
  8. Snijd de bosui in smalle ringen.
  9. Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
  10. Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
  11. Garneer met de rest van de radijs.
  12. Maak de haringen schoon en snijd ze in repen. Schik de haring naast de aardappelsalade.

Ingrediënten over?

Bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen.
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Peultjes'. Dit product is deze maand (december) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Haring (Noord Oost Atlantische Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 2,2 gram 2,2 gram
De lekkerste kerstrecepten
2 menu's voor jou

Wil je inspiratie voor een kerstmenu waar je helemaal de blits mee maakt? Met onze driegangenmenu's maak je zeker indruk. Ook in vega-variant.