Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Basilicum maakt het af
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Veiligheidswaarschuwing: Olvarit Broccoli en kip, wortelen en aardappelen 12 maanden+

15 december 2017
Nutricia haalt Olvarit Broccoli en kip, wortelen en aardappelen 12 maanden+ in plastic bordje terug uit de winkels. Het product is verkrijgbaar met een andere inhoud dan op de verpakking vermeld staat. Het bordje bevat namelijk Spaghetti Bolognese. De ingrediënten op de verpakking komen daardoor niet overeen met de inhoud. Er staat op de verpakking niet vermeld dat het product gluten en ei bevat. Kinderen die er allergisch voor zijn kunnen hierdoor een allergische reactie krijgen.

Het gaat om het product: Olvarit Brocolli en Kip, wortelen en aardappelen 12M 201 met houdbaarheidsdatum 28/11/2018. Indien je dit product gekocht hebt kun je contact opnemen met de Nutricia Kindervoedingservice. Het team van voedingskundigen is bereikbaar voor vragen via het gratis informatienummer 0800-022 26 26 en zij kunnen je verder informeren over deze terughaalactie. 
Bron:   NVWA
‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt

We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.