Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Pittig met groene currypasta
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Veiligheidswaarschuwing: HEMA kipgehakt gesneden/voorverpakt 110 gram

5 oktober 2017
Uit voorzorg wordt HEMA voorgesneden/verpakte kipgehakt 110 gram met houdbaarheidsdatum 17-10-2017 én 23-10-2017 uit de schappen verwijderd. Dit product bevat mogelijk de schadelijke Listeria-bacterie.

HEMA roept consumenten op om dit product niet te eten en direct terug te brengen naar een HEMA-filiaal. Je ontvangt dan uiteraard het aankoopbedrag terug. Op het kipgehakt van de versafdeling waarop enkel een verpakkingsdatum staat vermeld, is deze veiligheidswaarschuwing niet van toepassing.

Het eten van een product met deze bacterie kan vooral een risico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen.Indien je klachten hebt, raadpleeg direct je huisarts voor meer informatie. Voor informatie kun je tijdens kantooruren bellen naar: HEMA Consumentenservice 020 224 2424
Bron: HEMA

Al gegeten?

Mocht je dit product toch hebben gegeten, weet dan dat de kans op ernstige gevolgen erg klein is. Wel is het goed om op bepaalde symptomen letten. Deze kunnen zich uiten tot 90 dagen na consumptie. Soms zijn de klachten mild zoals milde griepverschijnselen. Maar het kan ook hoge koorts, hoofdpijn, maagkrampen, misselijkheid veroorzaken. Bij klachten is het advies om naar de huisarts te gaan.
De lekkerste kerstrecepten
2 menu's voor jou

Wil je inspiratie voor een kerstmenu waar je helemaal de blits mee maakt? Met onze driegangenmenu's maak je zeker indruk. Ook in vega-variant.