Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Basilicum maakt het af
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Veiligheidswaarschuwing: drinkwater in Vlaardingen

8 november 2017
In het drinkwater van Vlaardingen zijn ongewenste bacteriën (coli-bacterie) aangetroffen. Evides Waterbedrijf adviseert daarom alle inwoners van Vlaardingen om het kraanwater 3 minuten te koken voordat ze het gebruiken om te drinken of eten van te bereiden. Het water is voor andere doeleinden – zoals (af)wassen en douchen – wel direct bruikbaar. De situatie gaat minimaal 3 dagen duren. 

Door werkzaamheden is er een vervuiling in het leidingnet terecht gekomen in Vlaardingen. Het waterbedrijf heeft op verschillende locaties in hele lage aantallen ongewenste bacteriën aangetroffen.

Koken voor gebruik

Door het drinkwater 3 minuten lang te koken worden de bacteriën onschadelijk gemaakt. Je kunt het gekookte drinkwater gebruiken om te drinken of eten mee te bereiden, alsus Evides. Gebruik voor het koken een fluitketel of pan. Water in waterkokers en koffiezetapparaten kookt in de regel namelijk geen 3 minuten achtereen (check daarvoor de gebruiksaanwijzing van het apparaat). Het kookadvies geldt ook voor drinkwater voor huisdieren.


Uitslag onderzoek

Evides onderzoekt de mogelijke oorzaak en probeert de situatie zo snel mogelijk te verhelpen. Het kookadvies blijft gelden tot onderzoek aantoont dat het water in Vlaardingen volledig betrouwbaar is. 

Je kunt de status in de gaten houden op de  website van Waterbedrijf Evides

Bron: Evides
‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt

We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.