Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Lekker fris
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Veiligheidswaarschuwing: DEEN leverkaas heeft etiket van leverworst

19 april 2017
Op de verpakking van DEEN leverkaas is een etiket met de informatie over DEEN leverworst aangebracht. Hierdoor ontbreekt de vermelding van de allergenen: melk en soja.

Deze waarschuwing betreft het volgende artikel: DEEN leverkaas (gesneden vleeswaren), ca. 100 gram met houdbaarheidsdatum 29-04-2017. Op de verpakking DEEN leverkaas is een etiket met de informatie over DEEN leverworst aangebracht. Hierdoor ontbreekt de vermelding van de allergenen: melk en soja.

Klanten met een melk en/of soja allergie die bovenstaand product hebben gekocht wordt geadviseerd dit product niet te consumeren en deze terug te brengen naar de winkel.Bron:  NVWA

Roomijs, waterijs, yoghurtijs of sorbet

Welke is "gezonder"? Een ijsje kan echt een cadeautje zijn. Echt gezond is het natuurlijk niet, maar als bewuste ijsliefhebber valt er wel wat te kiezen. De ene soort bevat bijvoorbeeld meer calorieën dan de andere.