Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Het broertje van de appeltaart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Veiligheidswaarschuwing: DEEN leverkaas heeft etiket van leverworst

19 april 2017
Op de verpakking van DEEN leverkaas is een etiket met de informatie over DEEN leverworst aangebracht. Hierdoor ontbreekt de vermelding van de allergenen: melk en soja.

Deze waarschuwing betreft het volgende artikel: DEEN leverkaas (gesneden vleeswaren), ca. 100 gram met houdbaarheidsdatum 29-04-2017. Op de verpakking DEEN leverkaas is een etiket met de informatie over DEEN leverworst aangebracht. Hierdoor ontbreekt de vermelding van de allergenen: melk en soja.

Klanten met een melk en/of soja allergie die bovenstaand product hebben gekocht wordt geadviseerd dit product niet te consumeren en deze terug te brengen naar de winkel.Bron:  NVWA
Veel suiker in pakjes drinken
Er zit nog steeds veel suiker in pakjes drinken. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum bij de start van het nieuwe schooljaar.