Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Veiligheidswaarschuwing: Gluten in tortillachips

9 februari 2018
UPDATE 9-2-2018: FZ Organic Food BV heeft ook een veiligheidswaarschuwing uitgedaan in verband met kruisbesmetting met gluten. In Trafo tortillachips zijn per ongeluk gluten terechtgekomen. Op de website van de NVWA staat om welke producten met welke houdbaarheidsdata het gaat.

Fabrikant Amaizin heeft een veiligheidswaarschuwing uitgedaan voor Amaizin Corn Chips. In de Corn Chips zijn door kruisbesmetting gluten terecht gekomen. Het allergeen gluten staat niet in de ingrediëntenlijst vermeld.

De consumptie van de producten met ondergenoemde LOT-codes is schadelijk voor mensen met een glutenintolerantie (coeliakie).
Het gaat om de verpakkingen:
  • Amaizin Chili Corn Chips, 75 gram, LOT-code 37332
  • Amaizin Natural Corn Chips 150 gram, LOT-code 37331
  • Amaizin Paprika Corn Chips 75 gram LOT-code 37332
  • Amaizin Tomato Corn Rolls 100 gram, LOT-code 37333
  • Amaizin Nacho Corn Chips 150 gram, LOT-code 37333 en 37332

Je kunt de LOT-codes op de verpakking terugvinden direct onder de houdbaarheidsdatum (deze datum staat onder de streepjescode)

Heb je deze chips in huis, dan kun je ze terugbrengen naar de winkel. Je ontvangt je geld terug. Voor informatie kun je bellen met Amaizin: 085 487 0450.

Bron: NVWA

Gezonde recepten
Lekker en snel

We stellen onze recepten met zorg samen. Zo hoef jij je niet druk te maken of je wel gezond bezig bent. We werken vooral met producten uit de Schijf van Vijf.