Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Moet je meer zout eten als je zweet?

Wie intensief sport en heel erg zweet, verliest zout. Maar als je verder gewoon eet, heb je geen extra zout nodig. Wel is het belangrijk om veel water te drinken als je veel zweet, om de hoeveelheid vocht in het lichaam aan te vullen. De kans op een tekort aan zout is erg klein. Onze voeding bevat meer dan genoeg zout. Eventuele tekorten door het sporten vul je snel weer aan via je voeding.

Een tekort aan zout kan wel ontstaan door ernstige diarree. Je kunt dan uitdrogen. Uitdroging is te voorkomen door extra veel te drinken en zout te eten. De speciale zoutoplossing Oral Rehydration Salt (ORS) kan worden gebruikt om de hoeveelheid lichaamsvocht weer op peil te brengen. ORS-poeder en ORS-bruistabletten zijn bij de apotheek verkrijgbaar.  
Gezonde recepten
Lekker en snel

We stellen onze recepten met zorg samen. Zo hoef jij je niet druk te maken of je wel gezond bezig bent. We werken vooral met producten uit de Schijf van Vijf.