Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Een feestje op je bord
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Wie zijn wij?

Op het Voedingscentrum werken we met ongeveer 60 enthousiaste mensen. Diëtisten, wetenschappers met kennis van voeding, maar natuurlijk ook communicatieprofessionals en mensen met het broodnodige verstand van administratie en ICT.

Onze medewerkers schrijven regelmatig columns over uiteenlopende onderwerpen. Hieronder stellen we een aantal medewerkers aan je voor.

Woordvoerders

Het Voedingscentrum krijgt elke dag vele vragen binnen van journalisten. Onze woordvoerders Roy, Patricia en Jasper weten precies hoe ze van ingewikkelde materie een begrijpelijk verhaal kunnen maken voor televisie, radio, internet en gedrukte media.

Patricia Schutte 
Expertise: Al 25 jaar een bekend gezicht vanuit het Voedingscentrum. Richt zich nu vooral op gedrukte media.
Achtergrond: Voedingsdeskundige
Twitter: @PatriciaSchutte





Roy van der Ploeg 
Expertise: Op dit moment is Roy onze man voor televisie en radio.
Achtergrond: Heeft voorlichting gestudeerd en zich gespecialiseerd in persvoorlichting.
Twitter: @RoyvanderPloeg

 



Jasper de Vries
Expertise: De nieuwste woordvoerder en ook verantwoordelijk voor onze social media
Achtergrond: Heeft communicatiewetenschap gestudeerd en volgt naast het werk de opleiding fysiotherapie. 
Twitter:  @JapserdV 




Experts

Zonder wetenschappers kan het Voedingscentrum niet bestaan. Maar toch waren ze jarenlang vrijwel onzichtbaar aan het werk. Tegenwoordig zijn onze experts wat vaker in de media en geven zo de deskundigheid van het Voedingscentrum een gezicht. Enkele van onze specialisten:

Dr. ir. Astrid Postma-Smeets

Expert Voeding & Gezondheid
Expertise: Voeding en gezondheid, overgewicht, borstvoeding.
Achtergrond: Voeding en gezondheid WUR, PhD en postdoc Voedselinname regulatie, Maastricht University.
Twitter:  @APostmaSmeets





Ir. Corne van Dooren
Expert Duurzaam Eten
Expertise: Duurzaamheid van voeding, keurmerken.
Achtergrond: Voeding van de Mens, gezondheidkundige, fysiologische en biochemische oriëntatie, Wageningen Universiteit.
Twitter: @DuurzaamEten




Ir. Wieke van der Vossen-Wijmenga
Expert Voedselveiligheid
Expertise: Voedselveiligheid, wetgeving en etikettering
Achtergrond: Levensmiddelentechnologie, microbiologische en chemische oriëntatie, Wageningen Universiteit
Twitter: @EetVeilig

 

Managementteam

Naast kennis over voeding, is ook verstand van bedrijfsvoering onmisbaar. Het MT is verantwoordelijk voor het beleid van het Voedingscentrum.


Van links naar rechts en van boven naar onder:
Dr. Ir. Gerda Feunekes, directeur  @GerdaFeunekes
Ir. Jelle Jager, manager Bedrijfsvoering
Jovanka Vis, manager Kennis & Communicatie
Drs. Margret Ploum, manager Programma's

Raad van Toezicht

Het Voedingscentrum is een stichting en heeft een Raad van Toezicht. Zij adviseren het bestuur en houden toezicht op bijvoorbeeld de bestuurder (Gerda Feunekes), de statuten en de jaarverslagen.

Schoolkantine Brigade

MBO- en VO-scholen die een Gezonde Schoolkantine willen, roepen de hulp in van de Brigade. Deze komt langs met persoonlijk advies over het aanbod in de kantine en/of de automaten.

GSK 2017

Alle brigadiers, onder leiding van vaste medewerker Heleen Schuit (tweede van rechts).
Achtergrond: Alle leden van de Schoolkantine Brigade hebben een achtergrond als di
ëtist
Twitter: @GezondeBrigade

Zet je koelkast op 4 °C

Met de nieuwe koelkastthermometer

Met de nieuwe koelkastthermometer van het Voedingscentrum zie je in één oogopslag of je koelkast koud genoeg staat. 4 °C is de ideale temperatuur. Eten en drinken blijft dan langer goed en bacteriën krijgen minder kans.