Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Basilicum maakt het af
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Hoe werken we?

Het Voedingscentrum vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar praktische adviezen en handige hulpmiddelen. Op die manier informeren we over consumenten om gezond, veilig en meer duurzaam te eten en stimuleren we iedereen om betere keuzes te maken.

Het Voedingscentrum krijgt voor 100% subsidie vanuit de overheid. We nemen geen geld aan van bedrijven. Wij kunnen daardoor zonder commercieel belang praktische informatie geven.

Onze missie: "Het Voedingscentrum informeert consumenten over – en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze."
Lees meer over onze missie en visie

Vertaling onderzoek naar adviezen

Hoe zet het Voedingscentrum onderzoekresultaten om tot adviezen? Hoe gaan we om met onzekerheden binnen de wetenschap en nieuwe inzichten?
Lees hoe onze adviezen tot stand komen

Samenwerken: samen kunnen we meer

Als Voedingscentrum wijzen we niet met het vingertje, maar steken we een hand uit naar iedereen die ons kan helpen met onze missie. Daarom werken we samen in de vorm van publiek-private samenwerkingen (PPS).

Transparante jaarverslagen en financiën

Lezen wat we concreet hebben gedaan in de afgelopen jaren? Bekijk dan onze jaarverslagen voor een overzicht van programma’s en materialen. Daar vind je ook subsidie-overzichten en jaarrekeningen.

‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt

We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.