Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Basilicum maakt het af
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Voedingscentrum verhuist naar duurzame plek

21 december 2017
Het Voedingscentrum is verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Bezuidenhoutseweg, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Het nieuwe kantoor is op 18 december in gebruik genomen. Bij de ontwikkeling en inrichting stond duurzaamheid voorop.
“Als Voedingscentrum willen we gezond en duurzaam gedrag stimuleren, en we verwachten dat onze omgeving mee verandert en ons hierin faciliteert. Dan moeten we waar mogelijk ook zelf het goede voorbeeld geven”, zegt Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum. ”Dit jaar liep het huurcontract af en hadden we de mogelijkheid om uit te kijken naar een nieuwe, goedkopere locatie. Dit was ook een mooie kans om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid met betrekking tot onze huisvesting.” 

Duurzaam gebouw, duurzame inrichting

LIAG werd aangesteld als architect en bouwadviseur. Er is gekozen voor circulair bouwen. Het nieuwe kantoor is energiezuinig, beschikt over duurzame installaties en apparaten, en er wordt gebruikgemaakt van duurzaam opgewekte energie. Voor de inrichting zijn milieuvriendelijke en gerecyclede materialen gebruikt met een lange levensduur. Zo is het meubilair grotendeels meeverhuisd en ligt er vloerbedekking gemaakt van oude visnetten. Met de verhuurder is een samenwerkingsovereenkomst duurzaamheid ondertekend. Feunekes: “Wij vinden het belangrijk om aan alle duurzaamheidsafspraken te voldoen, ook als de regels in de toekomst worden aangescherpt. Met deze overeenkomst conformeren we ons hieraan.”

Foto: Sylvester Jimenez

Gezonde medewerkers

Bij het ontwerp is ook gekeken naar het welzijn van de medewerker. Het resultaat is een groene, open werkplek gericht op het nieuwe werken, waar bewegen wordt gestimuleerd. “Onze medewerkers hebben vanaf het begin meegedacht over het ontwerp. Het is belangrijk om voor iedereen een zo optimaal mogelijke plek te creëren waar je prettig kunt werken”, aldus Feunekes. Uiteraard speelt eten een belangrijke rol in het interieur. Zo zijn er afbeeldingen van voedsel te zien en hangen er lampen gemaakt van oude pannen. “Bezoekers zullen meteen merken dat ze bij het Voedingscentrum te gast zijn.”

6 minuten lopen van Den Haag Centraal

Bij het bepalen van de nieuwe locatie is ook naar de bereikbaarheid gekeken. Het kantoor aan de Bezuidenhoutseweg ligt op 6 minuten lopen van Den Haag Centraal. Medewerkers en bezoekers worden zo gestimuleerd om gebruik te maken van duurzame manieren van vervoer.
‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt

We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.