Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Basilicum maakt het af
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Krijgen moeders een warm welkom in uw gemeente?

 
16 juni 2011

Het Voedingscentrum moedigt wethouders aan om hun gemeente borstvoedingsvriendelijk te maken. Dit kan onder andere door stickers met het beeldmerk ‘Voeden kan hier’ te plakken op de deur van openbare ruimtes.

Als je denkt dat moeders in Nederland gewoon in het openbaar borstvoeding kunnen geven, dan heb je het mis. Vrouwen die buitenshuis willen voeden komen nog steeds in situaties waarin ze worden weggekeken of zelfs weggestuurd.

Om dit aan de kaak te stellen stuurde het Voedingscentrum aan alle wethouders en raadsgriffies in Nederland een dvd met deze film:

Als op de peildatum 1 september 2011 meer dan 1 locatie per 50 pasgeborenen voorzien is van het beeldmerk, dan krijgt de gemeente als blijk van waardering niet alleen de officiële plaquette uitgereikt in de WereldborstvoedingWeek (3-10 oktober 2011), maar maakt ook kans op een van de tien bijzondere exposities over borstvoeding.

Voeden kan hier
Borstvoeding is goed voor de gezondheid van baby en moeder en zorgt ervoor dat het kind later minder kans heeft om dik te worden. Deze effecten zijn het sterkst als baby’s 6 maanden borstvoeding krijgen. Meer borstvoeding nu betekent echter minder mensen met obesitas in de toekomst.

Het Voedingscentrum wil moeders een steuntje in de rug geven en verspreidt daarom stickers met het beeldmerk ‘Voeden kan hier’. Deze sticker kan door bijvoorbeeld horecagelegenheden, consultatiebureaus en winkels op de deur geplakt worden om te laten zien dat borstvoedende moeders welkom zijn.

Meer informatie over de voordelen van borstvoeding en het beeldmerk Voeden kan hier vindt u op www.voedenkanhier.nl  

‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt

We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.