Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Met reepjes pittige chorizo
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Een appel schillen wegens bestrijdingsmiddelen

Is dat nodig?

Het antwoord op deze vraag vind je op de Waarheid op Tafel. Bekijk ook andere prikkelende vragen over bijvoorbeeld brood, eieren en vlees.

Wat denk jij?

Veiligheidswaarschuwing Nutricia Bambix Berenkoekjes

11 juli 2012
De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) laat weten dat er een terughaalactie is. Fabrikant Nutricia heeft geconstateerd dat de Bambix Berenkoekjes, voor baby’s vanaf 6 maanden, niet voldoen aan de kwaliteitseisen. Incidenteel worden de koekjes niet snel zacht genoeg in de mond van kinderen, waardoor zij zich kunnen verslikken.

De fabrikant heeft uit voorzorg besloten de Bambix Berenkoekjes uit de handel te nemen. Ouders wordt verzocht het product niet langer aan kinderen te geven. Het koekje kan wel gegeven worden door het eerst te verkruimelen in moedermelk, opvolgmelk, sap of een fruithapje.

Aankoopbedrag vergoed

Als consumenten de koekjes niet meer willen gebruiken, kunnen zij het aankoopbedrag vergoed krijgen door de verpakking retour te sturen naar:

Bambix Berenkoekjes
Antwoordnummer 54001
5004 VB Tilburg

Met vermelding van naam rekeninghouder, adres en bankrekeningnummer.

Voor vragen kunnen consumenten contact opnemen met Nutricia Kindervoeding Service via telefoonnummer (0800) 022 26 26 of via de website  www.nutriciavoorjou.nl.