Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Met reepjes pittige chorizo
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Een appel schillen wegens bestrijdingsmiddelen

Is dat nodig?

Het antwoord op deze vraag vind je op de Waarheid op Tafel. Bekijk ook andere prikkelende vragen over bijvoorbeeld brood, eieren en vlees.

Wat denk jij?

Veiligheidswaarschuwing Chocosweet paaseitjes

8 maart 2012

De firma Baronie De Heer adviseert consumenten met een notenallergie, glutenallergie of ei-allergie niet de Chocosweet gevulde chocolade paaseitjes te eten uit een zak van 1 kg met de batchcode CFBK30LO.

Op de verpakking met deze batchcode is een fout etiket geplakt. Hierop staat ‘massieve eitjes’ in plaats van ‘gevulde eitjes’. Hierdoor komt de allergenendeclaratie niet overeen met de inhoud van de zak.

Consumenten met een notenallergie, glutenallergie of ei-allergie kunnen door het eten van deze gevulde chocolade eitjes klachten ervaren. Consumenten met de genoemde allergieën wordt geadviseerd deze paaseitjes niet te eten maar weg te gooien.

De lege verpakking kan worden gestuurd naar:

Chocosweet t.a.v. consumentenservice
Antwoordnummer 20674
3020 WB Rotterdam

Consumenten die het product terugsturen, krijgen een nieuw product toegestuurd. Het betreft hier uitsluitend eitjes met de batchcode CFBK30LO. De batchcode vindt u in wit gedrukt op de achterzijde van de zak.

Klanten kunnen voor meer informatie terecht: info@baronie.com.