Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag
Speciaal voor Duurzame Dinsdag
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Lekker eten met minder zout
Een praktisch boek voor iedereen die minder... Bestel nu € 9,95
Populair
Gezond eten met de Schijf van Vijf
Geheel vernieuwd! Iedereen weet dat gezond... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Bevat mager gehakt vet?

Wat denk jij?

De waarheid op tafel beantwoordt veelgestelde vragen over vetten. Zoals deze van Matthijs: "Ik denk dat er in mager gehakt nauwelijks vet zit". En meer!

Het antwoord

Gratis fruit en groente op de basisschool

15 april 2013

[update 13-5-2013: De inschrijving is vol]

Samen met de klas fruit en groente eten is lekker, gezellig en gezond. Basisscholen kunnen zich daarom aanmelden voor een jaar lang fruit en groente van het EU-schoolfruitprogramma. De eerste twintig weken is deelname gratis. 

Het programma is bedoeld om kinderen minstens twee keer per week fruit en groente te laten eten, in de pauze op school. 

Zo worden kinderen en ouderen bewust van het belang van groente en fruit eten en kan het de basis zijn voor goede voedingsgewoontes op latere leeftijd. En schoolfruit krijgt zo een structurele plek in het schoolbeleid.

Groot bereik

Komend schooljaar kunnen ongeveer 1.150 scholen en daarmee 215.000 kinderen deelnemen aan de EU-Schoolfruitregeling. Na vier jaar hebben al 5.500 scholen in Nederland meegedaan aan het programma. Hiermee is een bereik behaald van circa driekwart van alle basisscholen en ruim één miljoen kinderen. 

Aanmelden

Vanaf 8 april kunnen nieuwe scholen zich aanmelden via www.euschoolfruit.nl. Scholen die dit jaar hebben deelgenomen kunnen zich pas vanaf 1 mei inschrijven, omdat nieuwe scholen voorrang krijgen. De inschrijfperiode loopt tot 14 juni 2013.