Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg
Menu van de Week Recept van de dag

2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op twee manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Elke dag een ei, kan dat?

5 nieuwe feiten en fabels over eieren

Op de website 'De Waarheid op Tafel' worden fabels en feiten ontrafeld. Bekijk de nieuwe stellingen over eieren, zwangerschap en voedselverspilling. 

Wat denk jij?

Gezondheidsraad heeft nieuw vitamine D-advies uitgebracht

26 september 2012

De Gezondheidsraad heeft een nieuw advies uitgebracht over de hoeveelheden vitamine D die Nederlanders nodig hebben. De raad overhandigde vandaag het adviesrapport aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De minister zal komende tijd beoordelen of deze nieuwe adviezen ook overgenomen zullen worden in de algemene voorlichting. Pas op het moment dat VWS de adviezen van de Gezondheidsraad overneemt, gelden deze nieuwe adviezen. Na deze bekrachtiging zullen de nieuwe adviezen ook te vinden zijn op de website van het Voedingscentrum.

In dit adviesrapport zijn de aanbevolen hoeveelheden vitamine D herzien volgens de huidige stand van de wetenschap. Ook heeft de Gezondheidsraad opnieuw bekeken welke groepen mensen een vitamine D-supplement nodig hebben.

Wie nu alvast de inhoud van het adviesrapport wil inzien kan deze vinden op  www.gr.nl.