Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vier Pasen met deze heerlijke recepten

Ga je dit jaar voor een paasontbijt, paasbrunch of een lekkere lentelunch? Wat je ook kiest, met deze goedkope én lekkere paasrecepten wordt het smullen. Zo vier je de paasdagen feestelijk, maar ook betaalbaar. Vrolijk Pasen!

5x recepten met ei

Een ei hoort erbij, zeker met Pasen! Maak in plaats van een gekookt of gebakken ei eens iets anders. Probeer bijvoorbeeld een eiwrap of maak zelf een frisse eiersalade.

En weet jij eigenlijk waar je eieren het beste kunt bewaren? En kun je een geverfd ei veilig eten? Bekijk onze (f)eitjes!

Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/baguette-met-lente-ui-omelet-.aspx" target="_blank">baguette met lente-ui omelet</a> is ge&iuml;nspireerd op de Vietnamese keuken met een combinatie van komkommer, koriander en munt. Probeer eens deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/eiwrap-met-spinazie-en-tomaatjes.aspx" target="_blank">eiwrap met spinazie en tomaatjes</a>. In onze handige kookvideo laten we zien hoe je hem stap voor stap maakt. Geniet van een heerlijk <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/volkorenbol-met-eiersalade.aspx" target="_blank">broodje met zelfgemaakte eiersalade</a>. Fris van smaak door de bieslook, kwark en ijsbergsla. Ei en avocado zijn een perfecte combinatie! Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/omelet-met-tomaten-avocadosalsa.aspx" target="_blank">omelet met tomaten-avocadosalsa</a> is dan ook om van te smullen. Laat je verrassen door dit <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/mexicaans-broodje-met-ei-en-tomatensalsa.aspx" target="_blank">broodje met ei, tomatensalsa en zwarte bonen</a>. Binnen 15 minuten op tafel!

5x salade recepten

Een salade saai? Nee hoor! Je kunt allerlei ingrediënten gebruiken en combineren in een frisse salade, vol kleuren en smaken. Welke salade ga jij proberen met de paasdagen?

Proef de lente met deze heerlijk <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/kipsalade-met-kerriedressing.aspx" target="_blank">frisse kipsalade met witlof en appel</a>. Met een smakelijke dressing van yoghurt, kerrie, citroensap en bieslook. Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/wortelsalade-met-granaatappeldressing.aspx" target="_blank">wortelsalade met granaatappeldressing</a> is ideaal om van te voren te maken. Hoe langer de smaken in elkaar kunnen trekken, hoe lekkerder de salade wordt. Verras je gasten met deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/salade-in-een-pot.aspx" target="_blank">salade in een pot</a>! Een feestelijke presentatie en ook een ideaal gerecht om restjes groente in te verwerken. Zet het zonnetje op tafel met deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/ensalada-valenciana.aspx" target="_blank">Ensalada Valencia</a>! Deze snelle salade heeft een pittige smaak dankzij de jalape&ntilde;opeper. Een gezonde variant van de <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/caesar-salade.aspx" target="_blank">caesar salade</a> die lekker snel klaar is. De croutons maak je zelf van (oud)brood.

5x soeprecepten

Een kom soep doet het altijd goed! Heerlijk met een groentespiesje of volkoren soepstengel erbij. In plaats van hem warm te serveren kun je ook eens gaan voor een koude soep.

Niet alleen de paashaas is dol op wortels, wij ook! Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/wortelsoep-met-groenteprikker.aspx" target="_blank">wortelsoep met groenteprikker</a> heb je in een handomdraai gemaakt. Zet kleur op tafel! Voor deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/frisse-bietjessoep.aspx" target="_blank">frisse bietjessoep</a> hoef je het fornuis niet eens aan te doen. Je bereidt en eet hem namelijk koud. De kruiden, verse blaadjes basilicum en olijven geven deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/paprikasoep.aspx" target="_blank">paprikasoep</a> een Mediterraans tintje. Met de zelfgemaakte basilicumolie geef je deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/kruidige-bloemkoolsoep.aspx" target="_blank">kruidige en romige bloemkoolsoep</a> iets speciaals. Deze verfrissende <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/koude-wortelsoep-met-gember-en-koriander.aspx" target="_blank">wortelsoep</a> is perfect voor een fijne lentedag. Je brengt hem op smaak met met koriander en gember.

5x zoete recepten

En ook aan de liefhebbers van zoet is gedacht. Want wat zijn de paasdagen zonder zoetigheden?! Lekker bij het paasontbijt of de lentelunch, maar ook om van te smullen bij de koffie of thee na een fijne wandeling.

Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/abrikozen-dadelballetjes.aspx" target="_blank">abrikozen-dadelballetjes</a> maak je door dadels en gedroogde abrikozen te pureren en hier balletjes van te maken. Het lijken zo net bonbons. Wil je een taart maken voor de paasdagen? Maak dan deze frisse <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/citroenkwarktaart.aspx" target="_blank">citroenkwarktaart</a>. Ook lekker met mango of aardbeien. Sluit je ontbijt, brunch of lunch af met deze lekkere <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/yoghurtijsjes.aspx" target="_blank">yoghurtijsjes</a>! Hiermee scoor je zeker punten. Deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/wortel-mueslipannenkoek-met-kaneeldip.aspx" target="_blank">wortel-mueslipannenkoekjes</a> serveer je met een dip gemaakt van van yoghurt, sinaasappelschil en kaneel. Als deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/volkoren-koekjes-met-rozijnen.aspx" target="_blank">volkoren koekjes met rozijnen</a> in de oven zitten verspreidt zich al een heerlijke geur in het huis. Ook leuk om te maken met kinderen.

5x heerlijke drankjes

Bij het paasontbijt of de lentelunch mag een lekker drankje niet ontbreken! Probeer in plaats een warm kopje koffie of thee ook eens de ijskoude variant. En ook een glas of kan water maak je eenvoudig net wat specialer.

Water is altijd een goede dorstlesser! Met een schijfje fruit en wat kruiden of specerijen ziet het er net wat feestelijker uit. <a href="https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoe-kan-ik-varieren-met-water-koffie-en-thee-.aspx" target="_blank">Laat je inspireren!</a> Koffie + ijsblokjes + halfvolle melk = <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/iced-latte-.aspx" target="_blank">iced latte</a>! In slechts 2 stappen zet je deze heerlijke koude koffie op tafel. Lekker met kaneel of speculaaskruiden. Zelf ijsthee maken is makkelijk, goedkoop en h&eacute;&eacute;l lekker. Probeer deze heerlijk <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/ijsthee.aspx" target="_blank">frisse ijsthee met sinaasappel</a>. <a href="https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema/gezonde-feestdagen/zelf-thee-maken-zoals-gemberthee.aspx" target="_blank">Maak eens je eigen thee</a>. Dat is leuk om te doen en lekker! Ga je voor een kopje verse muntthee, gemberthee, chai latte en spiced thee? Met deze <a href="https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/kruidenkoffie-met-kaneelschuim.aspx" target="_blank">kruidenkoffie met kaneelschuim</a> start je de dag goed. Voor een extra kick voeg je peper en kruidnagel toe.

Restjes over van Pasen?

Na de paasdagen een halve komkommer, een paar oude boterhammen of gekookt ei over? Neem de restjes uit je koelkast, vriezer of voorraadkast als startpunt voor een nieuwe maaltijd. Met restjes groente, vis, rijst, pasta of aardappel maak je bijvoorbeeld makkelijk een heerlijke soep, omelet, roerbakgerecht of salade. Lekker en goedkoop! Lees onze tips voor restjes en kliekjes.

Veelgestelde vragen over eieren