Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Pluk de winter
2 personen
0-15 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Pagina helaas niet gevonden

Gezocht naar Zoek
 
Encyclopedie / Natuurbehoud
Natuurbehoud
Bij natuurbehoud gaat het om de zorg voor planten en dieren in de omgeving. Het verbouwen van gewassen en het houden van dieren heeft invloed op natuur en landschap. De belangrijkste...
Encyclopedie / Rainforest Alliance
Rainforest Alliance
Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit.  Rainforest Alliance is een milieuorganisatie...
Home / Gezond eten met de Schijf van Vijf / Wat staat er in de Schijf van Vijf? / Vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel
Vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel
Dit vak bestaat uit producten met veel eiwit. De producten dragen ieder zijn eigen steentje bij aan je gezondheid.  Vis, peulvruchten, vlees en ei Met het eten van vis...
Home professionals / Onderwerpen / Duurzaam
Duurzaam
Home / Ik ga naar school / Werkstukken en spreekbeurten
Werkstukken en spreekbeurten over eten
Gezond met groente en fruit Ga in op al het goeds dat groente en fruit je brengt! Zo hebben mensen die veel groente en fruit eten minder kans op hart- en vaatziekten en sommige...
Encyclopedie / Trefwoorden overzicht / Vegetarisch, veganistisch en flexitarisch eten
Vegetarisch, veganistisch en flexitarisch eten
Steeds meer Nederlanders zeggen minder of geen vlees te eten, vanwege hun gezondheid, dierenwelzijn of het milieu. Vegetariërs Iemand die geen vlees eet, maar wel ei en zuivel,...
Encyclopedie / Dolfijnvriendelijk
Dolfijnvriendelijk
Het logo dolfijnvriendelijk geeft aan dat dolfijnen niet het slachtoffer zijn van de tonijnvisserij. Producenten mogen zelf bepalen of zij het logo wel of niet op hun producten...
Encyclopedie / Duurzaam eten
Duurzaam eten
Duurzaamheid is een breed begrip. De één denkt aan dierenwelzijn, de ander aan de natuur of eerlijke handel. De term duurzaamheid is gedefinieerd in het VN Brundtland-rapport...
Encyclopedie / Veeteelt
Veeteelt
De veeteelt omvat alle bedrijven die dieren houden voor vlees, melk en eieren. In Nederland bestaat de veeteelt voor het grootste gedeelte uit de gangbare veehouderij. Er...
Home / Al ons nieuws / Eenvoudige tips om duurzaam te koken
Eenvoudige tips om duurzaam te koken
‘Zuinig’ koken klinkt misschien niet zo spannend, maar het levert wel veel op. Je kunt flink besparen op je energierekening. Zo zorg je voor minder milieubelasting. En het...
‘Kies Ik Gezond?’-app
Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt

We lanceren de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Daarmee scan, zoek en vergelijk je producten. Je kunt in één oogopslag zien wat een gezondere keuze is.