Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Herfstig recept
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Pagina helaas niet gevonden

Gezocht naar Zoek
 
Encyclopedie / Vlees
Vlees
Onbewerkt mager vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere...
Encyclopedie / Veeteelt
Veeteelt
De veeteelt omvat alle bedrijven die dieren houden voor vlees, melk en eieren. In Nederland bestaat de veeteelt voor het grootste gedeelte uit de gangbare veehouderij. Er...
Encyclopedie / EKO-keurmerk
EKO-keurmerk
Het EKO-keurmerk geeft aan dat het product afkomstig is van de biologische landbouw.  Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Boeren gebruiken geen...
Home / Al ons nieuws / Pak de groenten van het herfstseizoen
Pak de groenten van het herfstseizoen
In de herfst liggen er weer verschillende soorten knollen, kolen en pompoenen in de schappen. Genoeg keuze om te variëren tussen de vele soorten. 4 redenen waarom deze...
Encyclopedie / Rundvlees
Rundvlees
Een vrouwelijk rund is een koe, een mannelijk rund is een stier. Een gecastreerde stier heet een os. Ossen werden vooral als werkdier gebruikt. Runderen zijn echte graseters...
Encyclopedie / Kip en gevogelte
Kip en gevogelte
Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals een stuk kipfilet. Het...
Encyclopedie / Varkensvlees
Varkensvlees
Onbewerkt mager varkensvlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door...
Nieuw kookboek: Vandaag vegetarisch

'Vandaag vegetarisch' inspireert om eten op een nieuwe manier te benaderen. Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. In dit kookboek vind je recepten op basis van peulvruchten, soja, ei, noten en vleesvervangers.