Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu van de Week Recept van de dag
Het broertje van de appeltaart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Kookboek Groente
Groenten zijn prachtige producten uit de... Bestel nu € 12,95
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar

Alles over gezond, duurzaam en veilig eten

Wat is gezond eten volgens de Schijf van Vijf? Onze expert Astrid Postma-Smeets vertelt er alles over.

Wat eten we vandaag?

We hebben bijna 2.000 recepten die gezond eten makkelijk maken. Vind jouw nieuwe favoriete recept.

Uitgelicht: noten

Elke week zetten we een ander onderwerp in de spotlight. Deze week: noten! Elke dag een handje ongezouten noten verkleint de kans op hart- en vaatziekten.
 
 
 
 

Mijn Voedingscentrum

Wil jij letten op je eten of op je gewicht? Binnen Mijn Voedingscentrum vind je alle handige tools, zoals Mijn Eetmeter. Met dit eetdagboek krijg je advies op maat.

Gezond afvallen

Afvallen zonder dieet? Dat kan door stap voor stap te werken aan een gezonder eetpatroon. Bekijk onze tips en tools. Succes!
 
 
 
 

Het Voedingscentrum voor...

Professionals

Ben jij diëtist, gewichtsconsulent, arts, GGD-medewerker, leraar of andere professional? Hier vind je alle informatie voor jou op een rij.

50-plussers

Je lichaam verandert na je 50ste, zo heb je wat minder eten nodig. Hoe blijf je fit?

Mensen met ziekte of allergie

Leef jij met bijvoorbeeld diabetes, een hart- en vaatziekte of een allergie? Voedingsadviezen zijn dan nét wat anders. Hoe eet jij gezond?
 
 

Nieuws

 • 17 aug
  Voedingscentrum: nog steeds veel suiker in pakjes drinken Er zit nog steeds veel suiker in pakjes sap, vruchtendrank en frisdrank voor kinderen. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum bij de start van het nieuwe schooljaar.
 • 15 aug
  Veiligheidswaarschuwing: AH ongebrande noten Albert Heijn heeft het product ‘AH ongebrande walnoten' (tht: januari 2018) uit de winkels teruggeroepen. In de zakjes van 200 gram zijn gecoate pompoenpitten terechtgekomen.
 • 15 aug
  Veiligheidswaarschuwing: Quorn Saté Stukjes Quorn heeft pakken Quorn Saté Stukjes teruggehaald uit de winkels. Er staat een fout op het etiket: peanuts is vertaald als noten terwijl dit pinda’s moet zijn.
 • 09 aug
  Fipronil: de laatste updates De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwde eind juli 2017 voor het eerst voor fipronil in bepaalde eieren. Sindsdien houdt zij een actuele lijst bij van...